Posebne pogodnosti za sportiste

Za sportiste

Profesionalnim mladim sportistima, kao i onima koji su na putu da to postanu, Srednja škola „Dositej” i Akademija „Dositej” izlaze u susret omogućujući im da uspešno završe svoje školovanje i steknu odlično obrazovanje. Nastava se organizuje prema individualnim potrebama i sportskim aktivnostima učenika, što našim polaznicima omogućava da usklade školu i sportske aktivnosti.
Cilj nam je da podržimo mlade, talentovane ljude u njihovom odabiru da se bave sportom, pružajući im najkvalitetniju nastavu uz posvećeni stručni kadar i podršku mentora.

Prateći potrebe i zahteve mladih sportista, kao i trend sve intezivnijeg razvoja profesionalnog sporta među omladinom u našoj zemlji i regionu, obezbedili smo poseban program školovanja, kojim može biti obuhvaćen i celodnevni boravak u organizaciji naše škole.

Posebne pogodnosti i uslovi koje nudimo našim učenicima:

Kvalitetan smeštaj i ishrana u organizaciji škole;

Časovi redovne nastave usklađeni sa terminima sportskih aktivnosti;

Naknada izostavljenih časova;

Zajedničko planiranje i usklađivanje školskih obaveza učenika sa višednevnim sportskim obavezama, kao što su takmičenja i pripreme za takmičenja;

Podrška nastavnog kadra i dodatni rad sa mentorom;

Posebne pogodnosti za uspešne sportiste;

Rad vaspitača u školskom smeštaju (za grupu od deset i više učenika);
Savremena nastava i bogat vannastavni program;
Vanredno školovanje za učenike starijih razreda (starijih od 17 godina);
Druge posebne pogodnosti po zahtevu učenika i roditelja.Akademija „Dositej” , kao i Srednja škola „Dositej”, ostvaruju uspešnu saradnju sa omladinskim školama sporta i sportskim klubovima iz Beograda i Srbije. Članovima naših partnera obezbeđujemo posebne uslove školovanja, koji se odnose i na umanjenje školarine.
U želji da zajedničkim snagama obrazujemo, vaspitavamo i podržavamo naše mlade sportiste, pozivamo sve omladinske škole sporta i sportske klubove iz Srbije i regiona da uspostavimo zajeničku saradnju i partnerstvo.
Bez obzira za koju školu da se odluče u okviru naše Akademije „Dositej”, naši učenici će imati mogućnost i privilegiju da slušaju specijalna stručna predavanja o savremenim trendovima u sportu i sportskom životu. Pored upoznavanja sa sistemom rada na fakultetu i povezivanja sa stručnim kadrom, naši učenici imaće posebne povoljnosti za upis i dalje školovanje ukoliko odluče da se usavršavaju i napreduju uz podršku Akademije „Dositej”.