POVEZANOST SA PRIVREDOM, EKSKURZIJE, VANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Povezanost sa privredom

Oko 75 % osnovaca u Srbiji upisuje srednje stručne škole, ali istraživanja pokazuju da po završetku škole izlaze nedovoljno obučeni za tržište rada, zbog čega se ukazuje potreba za postepenim uvođenjem dualnog obrazovanja u školski sistem.

Povećanje obima proizvodnje i dolazak velikog broja kompanija koje se bave proizvodnjom delova za automobilsku i računarsku industriju nameće potrebu za konkretnim praktičnim veštinama i znanjima. U tome dolazi do izražaja naš pristup stručnom usavršavanju i poštovanje zahteva dualnog obrazovanja. Na taj način obezbeđujemo punu poslovnu prohodnost za učenike stručnih profila, kao što su pravni, ekonomski i turistički tehničar. Takođe, učenici koji se obrazuju u Opštoj gimnaziji uz prateći dopunski program obrazovanja, mogu steći široko opšte obrazovanje.

Učeničke ekskurzije

U Srednjoj školi „Dositej” učenicima su na raspolaganju vannastavne aktivnosti, stručne ekskurzije u zemlji i inostranstvu, organizovani odlasci u pozorište, bioskope, muzeje, manastire, posete najznačajnijim znamenitostima u zemlji i još mnoštvo edukativno-zabavnih programa preko kojih bi učenici imali mogućnost učenja, druženja i sklapanja dugoročnih prijateljstava.

Vannastavne aktivnosti

Vannastavnim aktivnostima su obuhvaćeni svi učenici i nastavnici škole u zavisnosti od interesovanja i motivacije za određene sadržaje. Učenicima naše škole omogućene su posete brojnim kulturnim i obrazovnim ustanovama kao što su: muzeji, galerije, pozorišta, biblioteke, Sajam knjiga. Tom prilikom učenici proširuju svoja znanja i informišu se o aktuelnim kulturnim događajima.

REDOVNO ŠKOLOVANJE

VANREDNO ŠKOLOVANJE

PIŠITE NAM